• Geen producten in je winkelmand.

  • Login

De onzichtbare wereld van esoterie

bronvanwijsheid
  | 
23 februari 2021

Het woord esoterie is afkomstig uit het Grieks en betekent het verborgene en het innerlijke. In tegenstelling tot exoterisch, dat staat voor openbaar en het uiterlijke.

Esoterie is een begrip dat op verschillende manieren gedefinieerd wordt. Maar wij gaan hier uit van aspecten die niet waarneembaar zijn voor onze zintuigen. Het gaat om kennis die beperkt toegankelijk is, terwijl exoterische kennis voor iedereen beschikbaar is. 

Bron van wijsheid

Het humanisme, een stroming tijdens de renaissance, heeft er mede voor gezorgd dat oude filosofische kennis vertaald is. Daardoor kwam er een bron van wijsheid naar boven, die onder andere zijn doorgegeven door filosofen als Plato.

Het gaat hierbij vaak om oude spirituele kennis over de mensheid en het universum. Kennis die niet voor iedereen meteen voelbaar of toegankelijk is. Het werd veel gebruikt om in een hoger bewustzijn te komen. Het is het besef dat alles energie is en we deel uitmaken van een groot geheel. Waarin alles met elkaar samenhangt en daardoor ook invloed heeft op elkaar.

Vroeger stonden we als mens meer in verbinding met de natuur en de kosmos. Maar in de huidige maatschappij zijn we voornamelijk gericht op wat zichtbaar, tastbaar en meetbaar is. We hechten veel waarde aan materie, wetenschappelijke onderzoeken en logica. De mannelijke energie is meer aanwezig en de linkerhersenhelft het meest actief. Terwijl de vrouwelijke energie en de rechterhersenhelft meer creatieve en intuïtieve vermogens bezitten.

De intuïtieve geest is een gezegend geschenk en het rationele verstand is een dienaar. We hebben een maatschappij geschapen die de dienaar vereert en het geschenk is vergeten. – Albert Einstein 

Het onzichtbare zichtbaar maken

Daardoor staat esoterische kennis op dit moment nog wat verder van ons af. Maar langzaam vindt er een verschuiving plaats en komen deze delen steeds meer in evenwicht. Dit komt onder andere door de astrologische gebeurtenissen die invloed hebben op ons en de wereld. 

De moderne wetenschap en spirituele oude kennis vinden elkaar, zodat er meer inzicht ontstaat over deze onzichtbare wereld. Want als iets niet zichtbaar is voor ons, betekent het nog niet dat het niet bestaat.

Voorbeelden van methodes die onder esoterie kunnen vallen zijn: astrologie, tarot en numerologie. Het zijn manieren om in verbinding te komen met verborgen kennis en onze intuïtie. 

Astrologie

Astrologie is een esoterische methode op basis van je geboortedatum en bijbehorende sterrenbeeld. Het kan je inzicht geven in jezelf en de wereld om je heen. In de oudheid werd astrologie gezien als wetenschap. Een symbolentaal, die de energie van de planeten verbindt met gebeurtenissen op aarde. Om die reden kan het een mooie hulpbron zijn voor persoonlijke groei en ontwikkeling.   

Tarot

Net als astrologie, is tarot een manier om inzichten te krijgen op allerlei gebieden in je dagelijkse leven. Het bestaat uit een set van 78 kaarten met afbeeldingen erop. De afbeeldingen hebben een diepgaande symboliek die het onderbewuste begrijpt. Zodat er een boodschap doorgegeven kan worden aan het bewuste. Tarot is een goede manier om de verbinding met je intuïtie te versterken. 

Numerologie

Numerologie is een symbolisch systeem dat werkt met getallen. Het kan ons inzichten geven in wie we werkelijk zijn en welke richting we op mogen bewegen in dit leven. Getallen zeggen iets over de sterren en de planeten, maar ook over mensen en de materiële wereld. De relatie tussen het universum en de mens wordt gelegd op het moment dat we geboren worden op een bepaalde datum en tijdstip. 

Natuurlijk is dit nog maar een tipje van de sluier. Laat je inspireren en ontdek je eigen manier om de verbinding te versterken met je intuïtie en innerlijk weten. Zo wordt de onzichtbare wereld van esoterie vanzelf meer zichtbaar.

Artikel uit de categorie:
Esoterie

0 Reacties op "De onzichtbare wereld van esoterie"

Geef een reactie op dit artikel

© 2021 Bron van wijsheid - Powered by Maatos